Ανοικτή στην έκδοση ευρωομολόγων «απέναντι» στον κορονοϊό
Φον ντερ Λάιεν

Ανοικτή στην έκδοση ευρωομολόγων «απέναντι» στον κορονοϊό

Δεν απέκλεισε τη έκδοση ευρωομολόγων στη «μάχη» για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού Covid-19, η πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι η Κομισιόν εξετάζει όλα τα εργαλεία που διαθέτει.

Ειδικότερα, μιλώντας στον γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk, η κ. Φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την οικονομία των κρατών-μελών «χωρίς ίσως και αλλά».

Ερωτηθείσα δε για την έκτακτη έκδοση ομολόγων για την ευρωζώνη, στα οποία ορισμένοι έχουν αναφερθεί χαρακτηρίζοντάς τας «κορονο-ομόλογα», η πρόεδρος της Κομισόν ανέφερε ότι «εξετάζουμε τα πάντα, ό,τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίση θα χρησιμοποιηθεί».

Προχωρώντας περισσότερο δε, η κ. Φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε πως «αν κριθεί ότι βοηθούν και αν δομηθούν κατάλληλα, τότε θα χρησιμοποιηθούν». 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, σημείωσε ότι συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ έχει προσβληθεί από την covid-19, ενώ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι ανοικτές σε παράταση της διορίας, εφόσον αυτό ζητηθεί από το Λονδίνο.