7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Εισηγήσεις λοιμωξιολόγων: Ανοίγουν το Σάββατο παιδότοποι, λούνα παρκ - Από 1/7 κλειστοί κινηματογράφοι

Ανοίγουν το Σάββατο παιδότοποι, λούνα παρκ -  Από 1/7 κλειστοί κινηματογράφοι

Συνεχίζεται η πορεία της επιστροφής στην κανονικότητας μέσω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία στην χώρα, καθώς οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγούνται περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων, ως απόρροια της καλής εικόνας της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που είχε συνεδρίαση νωρίτερα, δίνει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα από αυτό το Σάββατο 19 Ιούνη των υπαίθριων παιδότοπων, των λούνα παρκ, των θεραπευτικών λουτρών και των υπηρεσιών μασάζ.

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα. Οι προϋποθέσεις είναι είτε το κοινό να είναι πλήρως εμβολιασμένο ή να έχει αρνητικό self test.

Τέλος, από το Σάββατο αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στα καταστήματα για ένα άτομο ανά 16 τμ, αντί για 25 τμ  που ισχύει σήμερα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης θα γίνουν σήμερα (αντί για την Παρασκευή) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας θα μιλήσουν επίσης η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Μαζί τους θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.