Υπουργείο Τουρισμού: Ανοίγουν τα σύνορα για 29 χώρες από 15 Ιουνίου

Ανοίγουν τα σύνορα για 29 χώρες από 15 Ιουνίου

Τη λίστα με τις 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες, από τις 15 Ιουνίου, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού. H λίστα, αναμένεται να διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.

Αναλυτικότερα, οι χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι οι εξής: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία,  Βουλγαρία,  Γερμανία,  Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο,  Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Διαβάστε ακόμα

Το σχέδιο για τον Τουρισμό - Τα μέτρα ενίσχυσης