Condor - Το 50% των πτήσεων στη χώρα μας: Ανοίγουν τα φτερά τους οι αεροπορικές προς την Ελλάδα

Ανοίγουν τα φτερά τους οι αεροπορικές προς την Ελλάδα

Την επανέναρξη των πτήσεών της προς Ελλάδα από τις 25 Ιουνίου ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor και ενώ είχε προηγηθεί η άφιξη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της πρώτης πτήσης προς Αθήνα από την Lufthansa.

Σταδιακά δεκάδες αεροπορικές εταιρείες γνωστοποιούν την επαναφορά των δρομολογίων τους προς Ελλάδα, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Το Σάββατο ακολουθεί η Air France και έπονται πτήσεις και από άλλες εταιρείες. 

Συγκεκριμένα η Condor γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιεί πτήσεις από 8 γερμανικά αεροδρόμια (Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Αμβούργο, Ανόβερο, Στουτγάρδη, Λειψία, και Βερολίνο) προς 14 ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα προς Καλαμάτα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κω, Κρήτη, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ζάκυνθο. Απόφαση στρατηγικής σημασίας καθώς πρόκειται για τα μισά δρομολόγια από αυτά που θα πραγματοποιήσει συνολικά.

Στην ίδια λογική, ανακοίνωσε ότι θα παρέχει ταξιδιωτικά πακέτα μέσω όλων των γερμανικών tour operators, ότι τα αεροπορικά της εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας της, των ταξιδιωτικών πρακτορείων και τηλεφώνου, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα για όσους κάνουν κράτηση έως τις 31 Μαΐου να αλλάξουν δωρεάν την κράτησή τους.

Είχε προηγηθεί η άφιξη στην Αθήνα της πρώτης πτήσης μετά από δύο μήνες της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa,, γεγονός που αναδείχθηκε σε δημοσίευμά του από το περιοδικό Spiegel.

«Η πρώτη πτήση της Lufthansa εδώ και δυο μήνες έφθασε στην Αθήνα. Στα αεροδρόμια ισχύουν πολύ αυστηροί κανόνες υγιεινής ωστόσο στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν αδύνατον για τους ταξιδιώτες να κρατήσουν αποστάσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά το Spiegel και ανάρτησε βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η ακριβής διαδικασία που ακολουθείται από τις αρχές κατά την προσγείωση των επιβατών, η καταγραφή τους, τα τεστ που γίνονται και η ενημέρωση για την καραντίνα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που αυτή δεν τηρηθεί.

Το Σάββατο η Air France με την πτήση Παρίσι-Αθήνα η οποία θα επαναληφθεί ξανά στις 30 Μαΐου, ενώ από εκεί και πέρα, κάθε εβδομάδα οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό.

Σύμφωνα με την Air France το πρόγραμμα προς την Αθήνα διαμορφώνεται ως εξής: Από 1 Ιουνίου θα πραγματοποιεί 3 πτήσεις την εβδομάδα, από 8 Ιουνίου θα τις αυξήσεις στις 4 πτήσεις την εβδομάδα, από 15 Ιουνίου στις 7 πτήσεις την εβδομάδα και από 22 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιεί 11 πτήσεις την εβδομάδα. Στην ίδια λογική, η Air France επαναφέρει από τις 27 Ιουνίου την σύνδεση και με το Ηράκλειο Κρήτης.

Στα βήματα των Lufthansa και Air France βαδίζουν κι άλλες εταιρείες, όπως η χαμηλού κόστους ουγγρική Wizz που ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Ιουλίου σχεδιάζει νέα δρομολόγια προς Ελλάδα με πτήσεις για Ζάκυνθο, Ηράκλειο και Ρόδο. Περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων αναμένεται από το 2ο 15ήμερο του Μαΐου αλλά και τον Ιούνιο, όταν ίσως θα έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν.

Η επίσης χαμηλού κόστους, γερμανική Eurowings ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επεκτείνει το βασικό της πρόγραμμα από τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας, του Αμβούργου και της Στουτγάρδης προσθέτοντας σταδιακά 15 επιπλέον προορισμούς εντός Ευρώπης και ρίχνοντας το βάρος σε μεσογειακούς προορισμούς, με πτήσεις Ελλάδα και άλλες χώρες.

Η SWISS γνωστοποίησε ότι θα προσθέσει μια ακόμα πτήση στις ήδη υπάρχουσες τρεις την εβδομάδα που συνδέουν την Αθήνα με την Ζυρίχη και την Γενεύη. Επίσης, η Transavia θα πραγματοποιεί πτήσεις από Άμστερνταμ και Αιντχόβεν προς το Ηράκλειο, σε καθημερινή βάση από τις 4 Ιουνίου.

Σταδιακά μέχρι και τα τέλη Μαΐου, η Aegean θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης της Αθήνας με Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, με μικρή αρχικά συχνότητα. Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, το μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχε ανασταλεί.