Ανοίγουν... «Ομπρέλα» για τον Κουφοντίνα - Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση

Ανοίγουν... «Ομπρέλα» για τον Κουφοντίνα - Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κινούνται μεταξύ της «Ομπρέλας» και των λεγόμενων δικαιωματιστών, συνεχίζουν να παρεμβαίνουν υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και επικαλούμενα το «κράτος δικαίου» πιέζουν την ηγεσία του κόμματος να πάρει θέση και επισήμως ως προς το αίτημά του να μεταφερθεί σε φυλακή της αρεσκείας του. Θέση πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του.

Το θέμα Κουφοντίνα δείχνει να απασχολεί έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ και να μετατρέπεται και σε εσωκομματικό ζήτημα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που εξακολουθεί να θεωρείται εκπρόσωπος των 53+ και της νέας τάσης που προκλήθηκε από συγχωνεύσεις, να παίρνει ανοιχτά θέση δηλώνοντας πως «Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους!».

Το γεγονός αυτό οδήγησε και άλλα στελέχη να επανέλθουν, όπως για παράδειγμα ο Πάνος Λάμπρου και η Αννέτα Καββαδία που στέλνουν μηνύματα στην ηγεσία του κόμματος, με την δεύτερη να υποστηρίζει σε ανάρτησή της ότι «Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή δεν είναι χρυσός. Και στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ.Κουφοντίνα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί. Ούτε να σιωπά».

Έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακών που προχώρησαν ακόμη και σε συνέντευξη Τύπου τις προηγούμενες ημέρες ενώ πέραν της συνηγόρου του Δ. Κουφοντίνα στο θέμα αναφέρθηκε και ένας εκ των δικηγόρων του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος συμμετείχε στην κατάθεση της αγωγής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Μάλιστα οι υποστηρικτές του Δ. Κουφοντίνα, που αναφέρονται στην εφαρμογή του κράτους δικαίου, υποστηρίζουν ότι η μη αποδοχή του αιτήματός του δείχνει ότι το κράτος τον αντιμετωπίζει πολιτικά και όχι ως κοινό ποινικό κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Κουφοντίνα έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο επιθέσεων και προσπαθειών εκφοβισμού από υποστηρικτές που με εισβολές και επιθέσεις διαδηλώνουν υπέρ του δικαίου του αιτήματός του.