Ανοίγει ο φάκελος Marfin με εντολή Χρυσοχοΐδη

Ανοίγει ο φάκελος Marfin με εντολή Χρυσοχοΐδη

Την αναψηλάφηση της υπόθεσης και τον επανέλεγχο όλου του διαθέσιμου υλικού που υπάρχει για τον εμπρησμό πριν 10 χρόνια του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, στο κέντρο της Αθήνας, όπου προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας, ανέθεσε σε αξιωματούχους της Ασφάλειας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του ανατέθηκε σε στελέχη της Ασφάλειας να ερευνήσουν εκ νέου κάθε σπιθαμή της τραγωδίας, για την οποία δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι. Στο πλαίσιο αυτό Βίντεο, φωτογραφίες, πιθανά κενά στην υπόθεση, καταθέσεις μαρτύρων θα βρεθούν στο επίκεντρο των αξιωματικών προκειμένου να εντοπιστεί και το παραμικρό που θα βοηθήσει στην ανακάλυψη των υπαιτίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της τράπεζας Μαρφίν επι της οδού Σταδίου στην Αθήνα, έγινε στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικού συλλαλητηρίου, όταν ομάδα αγνώστων ατόμων από το μπλόκ του αναρχικού χώρου έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, εκτός από τέσσερις που πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.