Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 18:10

-A +A

Ανοίγει η εστίαση στις 25 Μαΐου - «Ναι» από τους λοιμωξιολόγους

Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 18:10
Ανοίγει η εστίαση στις 25 Μαΐου - «Ναι» από τους λοιμωξιολόγους
-A +A

«Ναι» στο αίτημα της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα ο κλάδος της εστίασης και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου είπε η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την Δευτέρα 25 Μαΐου.

Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση αύριο, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00 από την ΕΡΤ.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας  το επιτρέπουν.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όταν το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το σχέδιο της κυβέρνησης δέχεται αναθεωρήσεις, σε συνέχεια και του πρόωρου ανοίγματος, τη Δευτέρα, των εμπορικών πολυκαταστημάτων, τύπου mall. 

Όσον αφορά τον τουρισμό, δήλωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για το κυβερνητικό σχέδιο θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα τους ΚΑΔ, οι οποίοι επανεκκινούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, μεταξύ των οποίων εμπορικά κέντρα (malls) και ζωολογικοί κήποι. 

Σημειώνεται πως οι επόμενες 72 ώρες αποτελούν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα crash test στην μάχη για το «ξεκλείδωμα» της χώρας, ενώ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου θα καθοριζόταν το πακέτο στήριξης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα