Ανοίγει η δομή στο Καρά Τεπέ - Στήθηκαν οι πρώτες σκηνές, είσοδος με τεστ για κορονοϊό

Ανοίγει η δομή στο Καρά Τεπέ - Στήθηκαν οι πρώτες σκηνές, είσοδος με τεστ για κορονοϊό

Ανοίγει η νέα δομή στο Καρά Τεπέ, όπου θα φιλοξενηθούν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι από την Τρίτη έχουν μείνει άστεγοι μετά την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥT Μόριας, αφού ήδη έχουν στηθεί οι σκηνές που μεταφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα με ελικόπτερο στο σημείο. 

Το απόγευμα έφτασαν στο πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ, όπου ετοιμάζεται ο νέος καταυλισμός, σκαπτικά οχήματα του στρατού για να προχωρήσουν σε εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ακόμα και σήμερα να μπουν στο νέο ΚΥΤ άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες, όπου θα φιλοξενηθούν σε σκηνές χωρητικότητας έξι ατόμων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τοποθέτησης 2.000-3.000 σκηνών από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Στρατό, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και μέχρι στιγμής έχουν στηθεί περίπου 70.

Οι πληροφορίες για τον σχεδιασμό διαμόρφωσης της νέας δομής αναφέρουν ότι αναμένεται να τοποθετηθούν και κοντέινερ το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στη μετεγκατάσταση των οικογενειών. Ο χώρος με τις σκηνές θα διαμορφωθεί σε άτυπες γειτονιές βάσει της εθνικότητας των προσφύγων-μεταναστών.

Επιπλέον, όποιος μπαίνει στο νέο κέντρο θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό. Μάλιστα, η κυβέρνηση εξασφάλισε την αγορά 200.000 τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού και η πρώτη εφαρμογή τους θα είναι στη Λέσβο.

Δείτε βίντεο από τις εργασίες στη νέα δομή που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμα:

Οριακή η κατάσταση στη Μόρια - «Όχι» από κατοίκους σε νέο ΚΥΤ, στους δρόμους οι μετανάστες

Αγορά 200.000 rapid test για την Ελλάδα – Στη Λέσβο η πρώτη τους εφαρμογή

Σε έκταση του ΥΕΘΑ η νέα δομή - Αντιδρά ο δήμαρχος Μυτιλήνης