7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ανοιχτά σήμερα τα super market, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα

Ανοιχτά σήμερα τα super market, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα

«Κατ’ εξαίρεση» λειτουργούν προαιρετικά σήμερα, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, τα εμπορικά κέντρα, τα super market και τα καταστήματα, βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του εμπορικού κλάδου και με αφορμή την πρόσφατη επαναλειτουργία τους.

Όπως προβλέπει το ΦΕΚ, με τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν μετά την άρση του lockdown, από τις 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00, τα μαγαζιά μπορούν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης.

Ήδη ορισμένα εμπορικά κέντρα έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα λειτουργούν αυτή την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με τους ισχύοντας κανόνες περιορισμού λόγω της πανδημίας, κάθε αλυσίδα ανακοινώνει το ωράριο λειτουργίας και εάν έχει επιλέξει να ανοίξει.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που προβλέπει τους τρόπους για σταδιακό άνοιγμα της χώρας το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ, επιτρέπεται τις καθημερινές να γίνει χρήση προαιρετικά ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 21:00.

Tα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να λειτουργούν μάλιστα, προαιρετικά, τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 22:30