ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 82,80 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 82,80 εκατ. €   RT

Λιανεμπόριο: Ανοιχτά εμπορικά κέντρα και αγορές χωρίς ραντεβού εξετάζουν οι ειδικοί

Ανοιχτά εμπορικά κέντρα και αγορές χωρίς ραντεβού εξετάζουν οι ειδικοί

Το λιανικό εμπόριο οδεύει προς κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα καθώς και σε άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων τις επόμενες ημέρες.

Έτσι, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ από την επόμενη εβδομάδα – πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής – θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test, το οποίο όπως επεσήμανε θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζόμενους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Στο ίδιο κλίμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να ενταχθεί το λιανεμπόριο στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες,  είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να ανοίξει και άλλο ο κλάδο με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside. 

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα», τόνισε ο υπουργός, και υπογράμμισε ότι, λογικά, οι εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με τον παράγοντα του καλού καιρού και το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι κ. Σταμπουλίδης τη Δευτέρα έδωσε διευκρινίσεις για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα είπε ότι απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, μπορεί να λειτουργήσει.