Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στην Αττική - Ποια θα παραμείνουν κλειστά στην Κεντρική Μακεδονία

Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στην Αττική - Ποια θα παραμείνουν κλειστά στην Κεντρική Μακεδονία

Η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής στην Περιφέρεια Αττικής, από αύριο το πρωί κανονικά, αποφασίστηκε μετά από αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τα προβλήματα στις περιοχές που εδρεύουν.

Της απόφασης προηγήθηκε επικοινωνία των στελεχών της Περιφέρειας, υπό το συντονισμό του εκτελεστικού γραμματέα Γιάννη Σελίμη, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν ζητήματα που δεν θα επιτρέπουν τη λειτουργία τους. 

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ζήτησε να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία και από τους κατά τόπους δήμους να μεριμνήσουν άμεσα για τη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων εντοπιστούν

Ο ίδιος επισήμανε σχετικά: «Με δεδομένη τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την ενημέρωση που είχε το στελεχιακό μας δυναμικό, θεωρούμε ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής μπορούν από αύριο να λειτουργούν και πάλι κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, έχω ζητήσει από τα στελέχη μας, όπως και από τους κατά τόπους δήμους, να είναι σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να διευθετηθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Βασικό ζητούμενο όλων μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και η διευκόλυνση των γονέων».

Σε ποιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν την Πέμπτη κλειστά τα σχολεία

Επιπλέον, λιγότερα είναι τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο, δια ζώσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Σε ορισμένα τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αργότερα.

Στη Νέα Ζίχνη Σερρών, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ στα σχολεία το μάθημα θα ξεκινήσει μια ώρα αργότερα.

Στην Πιερία, κλειστά θα είναι τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Λιτοχώρου του δήμου Δίου-Ολύμπου, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά στις δημοτικές ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Δίου. Στον δήμο Πύδνας-Κολινδρού, οι μαθητές θα πάνε στο σχολείο στις 9.30 το πρωί. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό ωράριο.

Στον δήμο Βέροιας, αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες: 3ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο, 9ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Ριζωμάτων, 1ο Γυμνάσιο (Γιοτζαλίκια), Γυμνάσιο – Λύκειο Ριζωμάτων, 1ο Λύκειο (Πανόραμα), 2ο Λύκειο (Γιοτζαλίκια), Ειδικό Τεχνικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (Εργοχώρι).

Στον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9 π.μ. λόγω του πρωινού παγετού. Στον δήμο Νέας Προποντίδας με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και αύριο το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ν. Πλαγίων λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Στον δήμο Αριστοτέλη, κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες, με ώρα προσέλευσης στις 9 το πρωί. Κλειστός θα παραμείνει μόνο ο Παιδικός Σταθμός Αρναίας λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του κτιρίου.