Άνοδος 4% στη μετοχή εν μέσω πληροφοριών για  συμφωνία με Μασκ εντός της ημέρας
Twitter

Άνοδος 4% στη μετοχή εν μέσω πληροφοριών για συμφωνία με Μασκ εντός της ημέρας

Οι μετοχές του Twitter εκτινάχθηκαν περισσότερο από 4%, μετά από αναφορές ότι η εταιρεία πλησιάζει σε συμφωνία με τον Έλον Μασκ, η οποία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας, σύμφωνα με το CNBC. 

Ο Μασκ νωρίτερα μες στο μήνα προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμενόταν να αρνηθεί μια συμφωνία και είχε υιοθετήσει ένα λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Ωστόσο, το Twitter έγινε πιο δεκτικό σε μια προσφορά αφού ο Μασκ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει το σχέδιο χρηματοδότησης του Μασκ για την προτεινόμενη προσφορά του, δήλωσε στο CNBC μια πηγή κοντά στην κατάσταση.

Το Bloomberg και το Reuters ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο τη Δευτέρα. Το διοικητικό συμβούλιο διαπραγματεύτηκε με τον Μασκ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times.

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την πώληση του Twitter στον Έλον Μασκ και μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για ραγδαία εξέλιξη μόλις 10 ημέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε την προσφορά του ύψους 43 δισ. δολ. για την απόκτηση της εταιρείας social media.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν την Κυριακή για να συζητήσουν την πρόταση του Μασκ και σημείωσαν πρόοδο, αν και παραμένουν ανοικτά αρκετά ζητήματα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Το Twitter αναμενόταν να απορρίψει την προσφορά, την οποία ο Μασκ υπέβαλε στις 14 Απριλίου, και να βάλει σε εφαρμογή σχέδιο για να τον εμποδίσει να αυξήσει το μερίδιό του.

Αλλά αφότου ο επικεφαλής της Tesla αποκάλυψε ότι διαθέτει 46,5 δισ. δολ. για χρηματοδότηση και καθώς η χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε, το Twitter άλλαξε στάση και «άνοιξε την πόρτα» στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ο Μασκ ξεκαθάρισε από την αρχή ότι η προσφορά των 54,20 δολ. ανά μετοχή είναι η «καλύτερη και τελευταία» του και επανέλαβε στον πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, ξανά τις τελευταίες ημέρες ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση ως προς την τιμή. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αναμενόταν να επικεντρωθούν σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τι θα πλήρωνε ο Μασκ σε περίπτωση που μια συμφωνημένη συμφωνία καταρρεύσει πριν ολοκληρωθεί.

Το Twitter πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την ερχόμενη Πέμπτη. Η πιθανή στροφή από την πλευρά του Twitter έρχεται αφότου ο Μασκ συναντήθηκε ιδιωτικά την Παρασκευή με αρκετούς μετόχους της εταιρείας για να εκθειάσει τις αρετές της πρότασής του, ενώ επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να λάβει μια απόφαση «ναι ή όχι».

Δεσμεύτηκε επίσης να λύσει τα ζητήματα σχετικά με την ελευθερία του λόγου που θεωρεί ότι μαστίζουν την πλατφόρμα και τη χώρα ευρύτερα, είτε πετύχει η προσπάθειά του είτε όχι.