Άννα Διαμαντοπούλου: Οι «εύκολες ταμπέλες» του Ευ. Τσακαλώτου για τις γαλλικές εκλογές

Άννα Διαμαντοπούλου: Οι «εύκολες ταμπέλες» του Ευ. Τσακαλώτου για τις γαλλικές εκλογές

Την επικίνδυνη υπεραπλούστευση στο σκεπτικό του Ευκλείδη Τσακαλώτου που επιτέθηκε στο Νίκο Ανδρουλάκη επειδή χαιρέτισε τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές τονίζει σε απάντηση της η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου. 

Ο Τσακαλώτος επικρίνοντας τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μακρόν ήταν αυτή που ευθύνεται για την άνοδο της ακροδεξιάς Λεπέν. 

«Στις εκλογές της Γαλλίας νίκησε ο Μακρόν και ενισχύθηκε επικίνδυνα η άκρα Δεξιά, το ίδιο και η Αριστερά, η οποία ολίσθησε σε ακραίο λαϊκισμό παροχών. Είναι σίγουρο ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι πολίτες όπως και οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπισθούν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με νέου είδους πολιτικές που απαντούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Αλλιώς θα βρεθούμε μπροστά σε ανατροπές του ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού και κυρίως της δημοκρατίας. Είναι όμως επικίνδυνο να αντιμετωπίζουμε τη σύγκρουση Μακρόν – Λεπέν ως μια σύγκρουση νεοφιλελευθερισμού και εθνικιστικού λαϊκισμού. Εξάλλου τον Μακρόν, δημόσια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον στήριξαν ο Σολτς, ο Ντράγκι και ο Κόστα, και όχι συντηρητικοί πολιτικοί», τόνισε μιλώντας στην iefimerida, η Άννα Διαμαντοπούλου 

«Ο κ. Τσακαλώτος, έχοντας την εμπειρία του υπουργού Οικονομικών, γνωρίζει καλά τις δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής με τα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής οικονομίας και της μειωμένης ανταγωνιστικότητας της ΕΕ. Γνωρίζει καλά τα περιθώρια και τα αποτελέσματα της δικής του οικονομικής πολιτικής μέσα σε μνημόνια, αλλά χωρίς τις συνεχείς κρίσεις της τελευταίας τριετίας. Αν αυτό ήταν σοσιαλισμός ''ζήτω που καήκαμε''», προσθέτει η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους 

Και καταλήγει: «Πέρα, λοιπόν, από τις εύκολες ταμπέλες και τον μόνιμο ''μπαμπούλα'' του νεοφιλελευθερισμού, ας κατανοήσουμε τη σημασία του Κέντρου, του συνδυασμού συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών επιλογών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».