Ανησυχία στην Αττική από τα 82 κρούσματα - Αύξηση των διασωληνώσεων

Ανησυχία στην Αττική από τα 82 κρούσματα - Αύξηση των διασωληνώσεων

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους εδικούς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική καθώς καταγράφηκαν 82 από τα συνολικά 196 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Την ίδια στιγμή καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων έντεκα εκ των οποίων είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων. 

Συγκεκριμένα χθες, ανακοινώθηκαν 196 κρούσματα, από τα οποία τα 82 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δέκα από αυτά συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.  Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μία ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή της, ενώ συνολικά 26 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Από τα νέα κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα συνεπείς ως προς την εφαρμογή των μέτρων και τον Δεκαπενταύγουστο. 

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο N. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι έλεγχοι θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα για τον εντοπισμό παραβατών. Τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή «λουκέτου» για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

Tόνισε ακόμα πως από τις 16 Αυγούστου όσοι εισέρχονται στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα, ενώ δεν θα ισχύει ο μοριακός έλεγχος για τα παιδιά μέχρι 10 έτων.

Όπως διευκρίνισε το πλαφόν (750) των εισερχομένων που θα ισχύσει από τις 16 Αυγούστου επίσης δεν περιλαμβάνει τα παιδιά μέχρι 10 ετών. Ανέφερε, δε,  πως από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε και στα επιπλέον μέτρα σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ, τα οποία για το επόμενο διάστημα θα λειτουργούν ως τα μεσάνυχτα. Χθες μάλιστα ήταν η πρώτη νύχτα που τέθηκαν σε ισχύ, με τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη να ειδοποιούν από τις 23:30 τους πελάτες τους να αποχωρήσουν σταδιακά, υπό το βλέμμα των αστυνομικών που περιπολούσαν για να δουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Το κλείσιμο στις 12 τη νύχτα αφορά τα εξής καταστήματα:

- εστίασης

- διάθεσης ποτών

-τροφοδοσίας, κέτερινγκ

- εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις, π.χ. για γάμους

- διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων

Εξαιρούνται τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά.