ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Ανησυχεί βαθύτατα για την καθυστέρηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ

Ανησυχεί βαθύτατα για την καθυστέρηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμερ δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» για την καθυστέρηση του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

«Το σχέδιο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνέντευξη στο Bloomberg Television. «Εάν θέλουμε μια ισχυρή οικονομία, πρέπει να επενδύσουμε και να επενδύσουμε τώρα. Το βασικό σημείο είναι να έχουμε μια γρήγορη ανάκαμψη της ΕΕ και να εφαρμόσουμε το σχέδιο το συντομότερο δυνατό.»

Ο Λεμέρ σημείωσε ότι το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. «Θέλω απλώς να παροτρύνω όλα τα κράτη μέλη να επιστρέψουν στο πνεύμα του 2020 και να αναζωπυρώσουν την ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη», είπε. «Ας επιστρέψουμε σε αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης, αποφασιστικότητας, προθυμίας για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη παντού στην Ευρώπη», είπε ο Γάλλος Υπουργός.

Οι παρατηρήσεις του Λεμέρ επισημαίνουν την αυξανόμενη ανησυχία πολλών αξιωματούχων ότι η οικονομία της Ευρώπης υστερεί πολύ σε σχέση με άλλα βιομηχανικά κράτη, μια ανησυχία που αντανακλάται επίσης στα σχόλια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.