Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα καταγγέλλουν οι κάτοικοι χωριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 13:34
-A +A
Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα καταγγέλλουν οι κάτοικοι χωριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αυξημένη εγκληματικότητα και την ελλιπή αστυνόμευση που επικρατούν στα χωριά που βρίσκονται κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα απέστειλε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, μετά την χθεσινή αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και διακινητών ναρκωτικών.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το χθεσινό περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και το θάνατο ενός εκ των διακινητών, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, με τον πιο τραγικό τρόπο, την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου.

Τα περισσότερα χωριά έχουν μετατραπεί σε διόδους διακίνησης ναρκωτικών με τα κυκλώματα να δρουν χωρίς φόβο καθώς γνωρίζουν την αδυναμία επαρκούς φύλαξης της περιοχής. Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν καθημερινά με το φόβο τόσο των ληστρικών επιθέσεων όσο και των "συναντήσεων" με τις ομάδες κακοποιών και κάθε είδους λαθρεμπόρων που χρησιμοποιούν δρόμους και μονοπάτια για τις συναλλαγές τους.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, και επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημά μας για αύξηση της αστυνόμευσης στην παραμεθόρια περιοχή. Δεν επιτρέπουμε να μετατραπεί το Πωγώνι σε "αρένα" εγκληματικών ενεργειών και ελεύθερης διέλευσης κάθε είδους ομάδων κακοποιών. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα - Νεκρός ένας διακινητής ναρκωτικών σε ένοπλο επεισόδιο με αστυνομικούς στη Βήσσανη Ιωαννίνων

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα