7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ανεβάζει ταχύτητα με 1,8 δισ. εμβόλια Pfizer και δύο νέες γραμμές παραγωγής

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση με Pfizer και BioNTech, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Ανεβάζει ταχύτητα με 1,8 δισ. εμβόλια Pfizer και δύο νέες γραμμές παραγωγής
O CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε εργαστήριο της εταιρείας
Eurokinissi

Συμφωνία προμήθειας 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Εργαζόμαστε μαζί με τις BioNTech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η Ουρ. φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Αισιοδοξία για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ από τον Ιούλιο 

Η πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη από το Ιούλιο.

Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ένωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Ο EMA ενέκρινε την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας των Pfizer/BioNtech στην Πουρς

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου, ενώ γνωμοδότησε θετικά σχετικά με την λειτουργία νέας γραμμής παραγωγής στην μονάδα της Moderna στην Ισπανία.

Η έγκριση αναμένεται να έχει «σημαντική επίδραση στην τροφοδοσία του Comirnaty, του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNtech στην Ευρωπαϊκή Ενωση», σημειώνει ο EMA.

Στο εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς Αλβέρτος Μπουρλά και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

To εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο και η Οζλέμ Τουρέτσι, συνιδρύτρια της BioNtech.

O Aλβέρτος Μπουρλά ανέφερε ότι οι 3.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου «έκαναν θαύματα» και τα «αδύνατα δυνατά». Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πουρς έγιναν «η καρδιά της απάντησης στην COVID19» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία της εταιρείας με την Κομισιόν είναι να παραδοθούν 600.000.000 δόσεις εμβολίου το 2021.

Από πλευρά της, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ευρώπη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουν παραδοθεί 150.000.000 εμβόλια στην ΕΕ. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στους τρεις κορυφαίους των εμβολιασμών, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Διαβάστε ακόμα:

Συνέντευξη της Ι. Παυλοπούλου στο Liberal: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις θρομβώσεις και τον εμβολιασμό κατά του COVID

Γερμανία: Ασφαλές το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Εξαιρετικά σπάνιες οι παρενέργειες

Τη στήριξή του στο εμβόλιο της AstraZeneca εξέφρασε ο ΕΜΑ