Κορονοϊός: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη - 513 στο Βέλγιο, 295 στην Ελβετία

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη - 513 στο Βέλγιο, 295 στην Ελβετία

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων των 500 ανθρώπων στο Βέλγιο. Το όριο ξεπεράσθηκε σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές που έχουν καταγράψει περί τα 12.000 κρούσματα στην χώρα από την έναρξη της επιδημίας.

Κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου καταγράφηκαν 160 θάνατοι στο Βέλγιο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει σήμερα τους 513, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 11.899.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η αύξηση του αριθμού της εισαγωγής σε νοσοκομείο (4.524 συνολικά) και της εισαγωγής σε μονάδες εντατικής θεραπείας (927) επιβραδύνθηκε ελαφρώς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η διατήρηση των προσπαθειών. Το ότι η καμπύλη αμβλύνθηκε ελαφρώς σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανακτήσει ανοδική πορεία, αν μειώσουμε τις προσπάθειες», προειδοποίησε αναφερόμενος στην απαγόρευση των συναθροίσεων και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις που ισχύουν στο Βέλγιο από τις 14 και τις 18 Μαρτίου αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 19 Απριλίου. Το μέτρο πιθανόν να ανανεωθεί μέχρι τις 3 Μαΐου, προειδοποίησε η πρωθυπουργός Σοφί Βιλμές.

Στην Ελβετία, ο απολογισμός των νεκρών έφθασε τους 295, από τους 257 χθες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 15.475 , από 14.336 χθες.

Η κυβέρνηση θα δώσει στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελβετία εντός της ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ