7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Ανδρουλάκης: Θα συνεχίσω την παρακαταθήκη της Φώφης για ενότητα και πολιτική αυτονομία

Ανδρουλάκης: Θα συνεχίσω την παρακαταθήκη της Φώφης για ενότητα και πολιτική αυτονομία
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Θα συνεχίσω την παρακαταθήκη της Φώφης και για την ενότητα και για την πολιτική αυτονομία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στα Γιάννενα.

«Νιώθουμε την ανάγκη να υπάρξει ξανά μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, απάντηση σε όλα αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός: το πελατειακό κράτος, την ατολμία, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, το διχασμό που είναι πληγή για τον ελληνικό λαό. Είτε αυτά προέρχονται από την κυβέρνηση της γραβάτας, είτε από κυβέρνηση χωρίς γραβάτα. Διότι είναι ίδιες οι πρακτικές, με το ίδιο αποτέλεσμα», ανέφερε και συνέχισε:

«Ακόμα και στην πανδημία έβαλαν το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή". Στον αντίποδα της κριτικής του, υπογράμμισε πως η σοσιαλδημοκρατία, με την σημερινή μικρή της επιρροή, όπως εκφράζεται από το ΚΙΝΑΛ, «βάζει πάνω το δημόσιο συμφέρον και όχι τα ψηφαλάκια».

Όπως επισήμανε ο Ν. Ανδρουλάκης, η αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΚΙΝΑΛ είναι «να σπάσουμε ένα δικομματισμό άγονο, που το μόνο που κάνει, είναι να διασπείρει τοξικότητα στο δημόσιο λόγο».