Ανδρουλάκης: Σταθερότητα δεν είναι η επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν

Ανδρουλάκης: Σταθερότητα δεν είναι η επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν

Επικριτικός προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση «κερδοσκοπεί εις βάρος των πιο αδύναμων διατηρώντας αδικαιολόγητα υψηλούς τους συντελεστές ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στην πρόταση της Κομισιόν για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων και την εφαρμογή του μέτρου από κάποιες χώρες, λέγοντας πως στην Ελλάδα μέχρι τώρα το κόστος της κρίσης το έχουν πληρώσει μόνο οι πολίτες. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόλις τώρα ανακάλυψε την ανάγκη έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Περεταίρω, σημειώνοντας ότι «από το 2000 έως το 2020 η χώρα μας αύξησε κατά 20% σχεδόν την εξάρτησή από εισαγόμενα ενεργειακά προϊόντα» είπε πως θεωρεί «πολύ μεγάλο λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επέλεξε το βίαιο και χωρίς σχέδιο κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων, δεσμεύοντας μας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο αντί να προχωρήσει σε μία πιο ομαλή απολιγνιτοποίηση, για να περάσουμε γρηγορότερα και χωρίς μεγάλες εξαρτήσεις στις Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας» και προσέθεσε: «Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε μία πολιτική ενεργειακής αυτονομίας, που θα ενισχύει και την ενεργειακή της ασφάλεια».

Σε ερώτηση αν "βλέπει" άμεσα εκλογές, δηλώνει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο «όποτε κι αν αυτές γίνουν, με ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό Σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα απαντάει στα προβλήματα των πολιτών και με ανανεωμένα και ενισχυμένα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα».