Αναζητούν 15χρονους για να ψηφίσουν Τσίπρα

Αναζητούν 15χρονους για να ψηφίσουν Τσίπρα

Η αγωνία του Αλέξη Τσίπρα να μαζέψει κόσμο την Κυριακή προκειμένου να εμφανίσει έναν αριθμό συμμετεχόντων ικανοποιητικό, έχει οδηγήσει τους προεδρικούς, που έχουν αναλάβει και το βάρος, σε κινήσεις που... προκαλούν εντυπώσεις. Τελευταία η απόφαση της Κουμουνδούρου να δώσει δυνατότητα σε νέους από 15 χρονών (!) και πάνω να συμμετέχουν, αφού φυσικά εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ και γίνουν μέλη... Και το ερώτημα είναι με αυτή τη διαδικασία πόσο πραγματικός θα είναι ο αριθμός αυτών που θα βρεθούν στις κάλπες.

«Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 και άνω» αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που όλες οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες των υπολοίπων κομμάτων (ΝΔ – ΚΙΝΑΛ) προέβλεπαν με σαφήνεια ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές. Προκειμένου να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις και άλλα παρατράγουδα.

Όπως είναι φυσικό η εν λόγω κίνηση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στα σόσιαλ μίντια με ορισμένους να αναφέρουν ότι μάλλον ψηφίζουν για... δεκαπενταμελές. Ουσιαστικά όμως είναι εμφανής η αγωνία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και των πραιτοριανών που έχουν αναλάβει το βάρος του εγχειρήματος.

Η λύση των 15χρονων βολεύει πολύ την ηγεσία που άλλωστε έσπευσε να διαχωρίσει αυτούς που ψηφίζουν για κεντρική επιτροπή (μόνο τα υφιστάμενα ενεργά μέλη) από αυτούς που ψηφίζουν για αρχηγό (δικαίωμα ψήφους και σε όσους θα φτάσουν στην κάλπη και θα εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ). Παράλληλα αναδεικνύει και το πως αντιμετωπίζεται αυτή η διαδικασία όπου δεν υπάρχει κανένα διακύβευμα πέραν της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει χρέη... ταχυδρόμου και να στείλει συστημένο όπως ο ίδιος είπε τον λογαριασμό στην Κυβέρνηση.

Βέβαια το εφεύρημα δεν πρέπει να παραξενεύει αφού αφορά το κόμμα που το 2012 λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή προκειμένου, στις πρώτες εκλογές εκείνου του έτους, να φτιάξει κυβέρνηση καλούσε σε συνάντηση τους... κοινωνικούς φορείς, τη ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ και άλλους.

Σε κάθε περίπτωση άλλες ευθύνες ως προς τη διαδικασία γεννά η πρόβλεψη να ψηφίζουν εγγεγραμμένη στους εκλογικούς κατάλογος και άλλο 15χρονα παιδιά.