Αναστολή της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι ζητά ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης

Αναστολή της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι ζητά ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης

Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, ζήτησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ' ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους».

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ