Αναστέλλεται η λειτουργία εισπρακτικών εταιρειών όσο διαρκεί η καραντίνα

Αναστέλλεται η λειτουργία εισπρακτικών εταιρειών όσο διαρκεί η καραντίνα

Την αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών όσο διαρκεί η καραντίνα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, σημειώνοντας ότι σήμερα Πέμπτη αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης. 

«Από αύριο (δηλαδή σήμερα) κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν θέλει να δημιουργήσει κουλτούρα μη πληρωμής, τα χρέη πρέπει να πληρώνονται, αλλά όταν τελειώσει η κρίση και διευκρίνισε ότι εάν υπάρχει διαδικασία ρύθμισης που είναι σε εξέλιξη, θα γίνονται τα απαραίτητα τηλεφωνήματα. 

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα θεραπείας των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση, όσο το φαινόμενο προχωράει.

Επίσης, είπε ότι οι εργαζόμενοι όσων επιχειρήσεων έκλεισαν θα πάρουν έκτακτο επίδομα 800 ευρώ για το διάστημα από 15/3/2020 - 30/4/2020, το οποίο θα καταβληθεί στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου. «Αν γίνει απόλυση σε επιχείρηση που κλείσαμε, είναι άκυρη, ως μη γενόμενη», σημείωσε.