Αναστασιάδης: Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο

Αναστασιάδης: Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο

 Στο Μαυροβούνιο για διήμερη επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Κατά την άφιξη του αργά το βράδυ χθες στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη, έτυχε υποδοχής από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας, Ντρίταν Αμπάζοβιτς.

   Σήμερα το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, με τον οποίο θα έχει κατ΄ιδία συνάντηση. Ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κατάσταση στην Ουκρανία και οι σχέσεις ΕΕ-Μαυροβουνίου. Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα παραχωρήσουν δηλώσεις.

   Το βράδυ, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου και η σύζυγος του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συζύγου του. Αύριο, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Ζντράβκο Κριβοκαπιτς. Αργότερα θα επισκεφθεί την παλιά πόλη του Κοτόρ, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο Ναυτιλιακό Μουσείο και στη μαρίνα στο λιμάνι της πόλης Τιβάτ.

   Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Μαυροβούνιο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο, με έδρα το Βελιγράδι, Δημήτριος Θεοφυλάκτου και υπηρεσιακοί παράγοντες.