Αναρχικοί ανακατέλαβαν κτίριο στα Εξάρχεια

Αναρχικοί ανακατέλαβαν κτίριο στα Εξάρχεια

Στην ανακατάληψη του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, προχώρησαν χθες το βράδυ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή, ενώ οι αναρχικοί καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από αυτό.

Πρόκειται για το κτήριο που είχε εκκενωθεί στις 18 Απριλίου μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην απομάκρυνση 68 αλλοδαπών, προσφύγων και μεταναστών, που είχαν βρει προσωρινή στέγη.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε κείμενο που ενημέρωνε για την ανακατάληψη του κτηρίου και έκανε έκκληση για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από αυτό.

Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για επιχείρηση μαζικής εκκένωσης καταλήψεων από τον Φεβρουάριο του 2019 και για ολομέτωπη επίθεση σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές και προειδοποιούν ότι θα ανακαταλάβουν όλα τα κτίρια. «Θα τα πάρουμε πίσω γιατί όλα είναι δικά μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ομάδα αναρχικών επιχείρησε να ανακαταλάβει το κτήριο επί της οδού Τζαβέλα, στα Εξάρχεια, από το οποίο απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις μετά από κλήση του ιδιοκτήτη.