ΓΔ: 815,1€ -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,1€ -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

Μαλαισία: Αναμένει να λάβει τον Φεβρουάριο την πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech

Αναμένει να λάβει τον Φεβρουάριο την πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να λάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer και BioNTech τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει 12,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού. Ήταν η πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που σύναψε συμφωνία με την Pfizer.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Pfizer θα παραδώσει τις πρώτες ένα εκατομμύριο δόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν 1,7 εκατομμύριο δόσεις, 5,8 εκατομμύρια και 4,3 εκατομμύρια.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο υπουργός Εμπορίου Μοχάμεντ Άζμιν Άλι δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προμήθεια εμβολίων για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την σύσταση του υπουργείου Υγείας όσον αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που χρειάζεται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άζμιν, σύμφωνα με το Bernama.