Ανάληψη ευθύνης και απειλές μετά τα «γκαζάκια» για Κουφοντίνα

Ανάληψη ευθύνης και απειλές μετά τα «γκαζάκια» για Κουφοντίνα

Την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στην είσοδο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τετάρτης, ανέλαβε η ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση», με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται, πέρα από την ανάληψη ευθύνης, οι αντιεξουσιαστές εκτοξεύουν και απειλές «προς κάθε υπεύθυνο για την πορεία της υγείας του συντρόφου μας πως αν ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μή αναστρέψιμες βλάβες, η πόλη θα καεί και οι ζωές όλων σας θα καταστραφούν-με κάθε ειλικρίνεια και δίχως υπερβολές».

Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στις 03:30 τα ξημερώματα στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως χθες βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και διμοιρίες των ΜΑΤ, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν προς τους αστυνομικούς μετά το τέλος της πορείας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.