Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι χωρίς να απαντά στις αποκαλύψεις

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  για το Μάτι χωρίς να απαντά στις αποκαλύψεις

Δίχως την παραμικρή αναφορά στην ουσία των όσων αποκαλύπτουν οι διάλογοι που  δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» μεταξύ του τέως αρχηγού του Σώματος της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου και του πραγματογνώμονα αξιωματικού της Πυροσβεστικής, που ανέλαβε την έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι, Δημήτριου Λιότσιου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να πάρει θέση για ένα θέμα που αφορά τις διαχειριστικές, επιχειρησιακές και πολιτικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης για την υπόθεση, κατηγορεί τη ΝΔ για σπέκουλα και πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη τραγωδία.

Αναφορικά δε με τα όσα προκύπτουν δε από τον διάλογο των κ.κ. Ματθαιόπουλου και Λιότσιου και σχετικά με την αναφορά του τέως αρχηγού του Σώματος της Πυροσβεστικής ότι ακολουθεί εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας εννοώντας την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απαντά επί της ουσίας, αναφέρει ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις έρευνες για το Μάτι και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την τότε κυβέρνηση. 

Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και να ασκήσει κριτική για την πολιτική του στην οικονομία.