Ανακλήθηκε προεκλογικός διορισμός στο Ίδρυμα της Βουλής

Ανακλήθηκε προεκλογικός διορισμός στο Ίδρυμα της Βουλής

Στην ανάκληση του διορισμού του Ιδομενέα Μανωλιτσάκη, πρώην προέδρου της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» επί ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου περιφερειακού σύμβουλου με την παράταξη της Ρένας Δούρου προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο το «κόψιμο» του κ. Μανωλιτσάκη έγινε επειδή δεν κρίνεται επί, του παρόντος, αναγκάια η πλήρωση της εν λόγω θέσης.

«Ανακαλούμε την υπ' αρ. πρωτ. 4986/31.5.2019 απόφασή μας περί πρόσληψης του Ιδομενέα Μανωλιτσάκη του Βενιζέλου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής, καθώς για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση που υπογράφει η Νίκη Μαρωνίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τον κ. Μανωλιτσάκη είχε έρθει λίγο πριν τις εκλογέςμ, ενώ σάλος είχε ξεσπάσει με αφορμή τις προσλήψεις της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου, κόρη της κ. Τσακανίκα, Διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και της Μαρίνας Λελούδη-Σκουρογιάννη, κόρη της κ. Πανταλού, προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από ισχυρές πιέσεις της αντιπολίτευσης οι δύο κυρίες υπέβαλλαν την παραίτησή τους, όχι όμως ο κ. Μανωλιτσάκης, του οποίου τελικά ο διορισμός ανακλήθηκε.