7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αφγανιστάν: Ανακαλεί πρεσβευτή και διπλωμάτες από το Πακιστάν καθώς «απειλείται η ασφάλειά τους»

Ανακαλεί πρεσβευτή και διπλωμάτες από το Πακιστάν καθώς «απειλείται η ασφάλειά τους»
Shutterstock

To Αφγανιστάν ανακάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του και άλλους ανώτερους διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ισλαμαμπάντ, «μετά την απαγωγή της κόρης» του αντιπροσώπου του στο Πακιστάν και «όσο δεν έχουν εξαλειφθεί οι απειλές για την ασφάλειά τους», ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το αφγανικό υπουργείο κάλεσε το Σάββατο τον Πακιστανό πρεσβευτή στην Καμπούλ και επέδωσε «έντονη διαμαρτυρία» μετά την «απαγωγή για αρκετές ώρες» την Παρασκευή από αγνώστους της Σιλσίλα Ακιχίλ, της κόρης του πρεσβευτή του στο Ισλαμαμπάντ, Νατζιμπουλάχ Αλιχίλ. Οι δράστες την άφησαν με τραύματα και σημάδια από σχοινί.

«Η αφγανική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ανώτερους διπλωμάτες στην Καμπούλ μέχρι να εξαλειφθούν οι απειλές για την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και της τιμωρίας των δραστών», αναφέρει η ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών «Αφγανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πακιστάν στο εγγύς μέλλον για να αξιολογήσει και να παρακολουθήσει αυτά τα θέματα. Υπό το φως των συμπερασμάτων τους, ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», όπως επισημαίνεται.

Να σημειωθεί ότι το Πακιστάν ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι ενίσχυσε την ασφάλεια του πρεσβευτή και ξεκίνησε έρευνα για να βρει τους ενόχους αυτής της «απαγωγής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ