Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη Cavusoglu στην Ουάσινγκτον

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη Cavusoglu στην Ουάσινγκτον

Αναβάλλεται η επίσκεψη του τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, στην Ουάσινγκτον που ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος του κ. Cavusoglu δεν αιτιολόγησε την αναβολή της επίσκεψης, ωστόσο πρόκειται για μια εξέλιξη που ακολουθεί την αντικατάσταση του Rex Tillerson στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία διέρχονται μία περίοδο εντάσεων και διαφωνιών σε μία σειρά ζητημάτων και ότι ο πρώην πλέον ΥΠΕΞ Tillerson είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άγκυρα το Φεβρουάριο, με στόχο να βελτιωθούν οι δεσμοί των δύο χωρών, συμφωνώντας στη δημιουργία κοινών μηχανισμών για την επίλυση των διαφορών του στη Συρία καθώς και άλλων διμερών ζητημάτων. 

Από την πλευρά του, ο Mevlut Cavusoglu είχε δηλώσει χθες ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ενώ σημείωσε ακόμα ότι ο νέος αμερικανός ΥΠΕΞ θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία για την πολιτική που ακολουθεί στην Συρία.