ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Μιανμάρ: Αναβλήθηκε η δίκη της Αούνγκ Σαν Σου Τσι - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Αναβλήθηκε η δίκη της Αούνγκ Σαν Σου Τσι - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Η πρώην ντε φάκτο επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί μέσω βιντεοσύνδεσης ενώπιον δικαστηρίου σήμερα το πρωί, όμως η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων στο ίντερνετ, δήλωσε ο δικηγόρος της Κιν Μάουνγκ Ζάου. Θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου.

Οι διαδηλώσεις κατά της χούντας στη Μιανμάρ συνεχίζονται και σήμερα, μετά την ιδιαίτερα βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων χθες Κυριακή.

Τουλάχιστον 44 φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (AAPP), η οποία αναφέρει ότι συνολικά περισσότεροι από 120 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ΑΑΡΡ, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί έκτοτε, ενώ η ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι εξακολουθεί να κρατείται σε μυστική τοποθεσία.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Μανταλέι, όπου διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Σταματήστε τη βία» και «Σώστε τη Μιανμάρ». Σε κοντινή απόσταση πορεία πραγματοποιούσαν μηχανικοί και εκπαιδευτικοί που απεργούν στο πλαίσιο του κινήματος πολιτικής ανυπακοής που έχει ξεκινήσει εναντίον της χούντας.

Έπειτα από έξι εβδομάδες κινητοποιήσεων οι στρατηγοί της δικτατορικής κυβέρνησης συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστολή. Φόνοι, διώξεις, αναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια: το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατήγγειλε τα πιθανά «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που έχει διαπράξει η χούντα.

Οι επικεφαλής της «δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην εξουσία, αλλά πίσω από τα κάγκελα», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Τομ Άντριους ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τη Μιανμάρ, ζητώντας να σταματήσει αμέσως «η παροχή χρημάτων και όπλων» στους στρατιωτικούς.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ