Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου

Αναβολή δόθηκε στη δίκη για την άγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας κάθισαν το πρωί οι εννέα κατηγορούμενοι, ενώ στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι γονείς του θύματος που έφθασαν χθες στην Πάτρα, όπως αναφέρει το achaianews.gr.

Στο Βούλευμα περιγράφεται ο θάνατος του 22χρονου και γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη, που χαρακτηρίζεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση». Έξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για «άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Ο καβγάς μεταξύ της παρέας του Μπακαρί και της ομάδας των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα. Όπως τονίζεται στο βούλευμα, 11 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για το θάνατο του νεαρού Αμερικανού.

«Είναι χαρακτηριστική η ανεπανάληπτη συχνότητα των χτυπημάτων καθώς, καθ' όσον το συμβάν που αρχίζει με το πρώτο χτύπημα, διήρκεσε μόλις ένδεκα (11) δευτερόλεπτα από ώρα 03.15.22 έως 03.15.33» επισημαίνουν οι δικαστές.