Αναβαθμίζεται η έρευνα για τις φωτιές- Αναλαμβάνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Αναβαθμίζεται η έρευνα για τις φωτιές- Αναλαμβάνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Η έρευνα για τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττικής της 23ης Ιουλίου 2018 περνάει στα χέρια και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έχει τον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει την πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση, από κοινού με τη συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, αν και από την πρώτη στιγμή είχε την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφία μαζί με την Πρωτοδικών Βάρβαρα Γνεσούλη, που την χειρίζεται έως τώρα.

Τέλος, ο κ. Ζαγοραίος έχει βαθμό αντεισαγγελέα Εφετών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από εισαγγελικό λειτουργό ανώτερου βαθμού.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή να αναλάβει την υπόθεση έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών, λόγω της σοβαρότητας και της συνθετότητάς της.