Αναβάλλονται για την άνοιξη του 2021 οι γεωτρήσεις της Eni/Total
Κυπριακή ΑΟΖ

Αναβάλλονται για την άνοιξη του 2021 οι γεωτρήσεις της Eni/Total

Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου εν μέσω πανδημίας αναγκάζει τις πετρελαϊκές εταιρείες ανά τον κόσμο να αναστείλουν τις γεωτρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό η κοινοπραξία της Eni/Total αναβάλλει προσωρινά τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις μεταθέσει για τον Μάρτιο - Απρίλιου του 2021.

Η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε για την απόφαση της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας μέσω επιστολής που έλαβε, και η οποία αναφερόταν σε αναθεώρηση του γεωτρητικού προγράμματος της Εni/Total εξαιτίας των ευρύτερων επιπτώσεων στην ενεργειακή βιομηχανία  από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα Sigmalive.com, η επιστολή της κοινοπραξίας στάλθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα προς την κυπριακή κυβέρνηση, ενημερώνοντας για την ανατροπή των αρχικών σχεδιασμών για εκκίνηση των γεωτρήσεων εντός του Απριλίου 2020 στον στόχο «Κρόνος» του τεμαχίου 6, ενώ εντός του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιούσαν ακόμα δύο γεωτρήσεις σε άλλα παραχωρηθέντα τεμάχια εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι  πριν από μερικές βδομάδες και η Εxxοn Mobil ανακοίνωσε «πάγωμα» των εργασιών της στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, εξαιτίας της πανδημίας και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω της χαμηλής τιμής του πετρελαίου.