«Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην γαλάζια πατρίδα, θα το βρούμε» λέει υπουργός του ψευδοκράτους

«Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην γαλάζια πατρίδα, θα το βρούμε» λέει υπουργός του ψευδοκράτους

Ο «υπουργός Ενέργειας και Οικονομικών» του ψευδοκράτους Χασάν Τατσόι, υποστήριξε πως «εάν υπάρχει φυσικό αέριο στην μπλε πατρίδα θα το βρούμε», σχολιάζοντας την αποστολή του ερευνητικού σκάφους Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χ. Τατσόι με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαρισμό που διατηρεί στο Facebook ανέφερε: «Το γεωτρητικό πλοίο μας Γιαβούζ κινήθηκε για το νέο του στόχο στη γραμμή Λευκωσία 1. Συνεχίζουμε τις διεργασίες για την εξεύρεση φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Θα είμαστε πάντοτε στο προσκήνιο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας. Εάν υπάρχει φυσικό αέριο στην μπλε πατρίδα θα το βρούμε».

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προχώρησε σε μια σοβαρή κλιμάκωση της πειρατικής πολιτικής της στην Μεσόγειο ανακοινώνοντας την αποστολή του γεωτρύπανου Yavuz  αυτή την φορά νότια της Κύπρου εντός της οριοθετημένης ΑΟΖ και σε Οικόπεδα τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί σε ξένες εταιρίες 

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία  επιχειρεί να στείλει γεωτρύπανο νότια του νησιού καθώς μέχρι τώρα όλες οι γεωτρήσεις που είχε επιχειρήσει  ήταν είτε στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα αλλά εκτός οριοθετημένης ΑΟΖ, είτε σε οριοθετημένα Οικόπεδα που δεν είχαν δοθεί σε ξένες εταιρίες (εκτός της περίπτωσης του Οικοπέδου 7) είτε αφορούσαν περιοχή των κυπριακών χωρικών υδάτων νότια της Καρπασίας .

Σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές δεσμεύουν την συγκεκριμένη περιοχή, που επικαλύπτει το Οικόπεδο 8 της κυπριακης ΑΟΖ, το οποίο έχει δοθεί σε TOTAL και ΕΝΙ, από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 24 Μαΐου για γεωτρήσεις που θα διεξαχθούν από το Yavuz και τα συνοδευτικά σκάφη OSMAN BEY και ORHAN BEY.