Στέλιος Κούλογλου: «Αν μπορούσα θα έφευγα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν μπορούσα θα έφευγα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Υποστηρίζοντας ότι «έπεσε από τα σύννεφα» όταν πληροφορήθηκε από το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη  ότι τα διαμερίσματα που είχε αγοράσει είχαν ενοικιαστεί σε πρόσφυγες και μετανάστες, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε ότι αν υπήρχε τρόπος να αποχωρήσει από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «θα το εξέταζε σοβαρά».

Σε συνέντευξή του στο ieidiseis. gr, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα μέλη της ευρωομάδας δεν τον υποστήριξαν όταν έκανε τη δήλωση ότι «στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό» γεγονός που τον αποξένωσε και για τον λόγο αυτό δεν συνυπογράφει πλέον κάποιες κοινές ανακοινώσεις.

Αναλυτικά στη συνέντευξή του ο κ. Κούλογλου ανέφερε τα εξής:

«Όταν το πόθεν έσχες του Δ. Παπαδημούλη κατέδειξε ότι τα διαμερίσματα που είχε αγοράσει είχαν ενοικιαστεί σε πρόσφυγες και μετανάστες, έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Δεν έχω προσωπικά μαζί του, ούτε έχω την παραμικρή φιλοδοξία να ηγηθώ της ευρωομάδας και να του πάρω τη θέση. Πιστεύω ότι όλη η ιστορία, έτσι όπως εξελίχθηκε, κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο και την πολιτική του ιστορία. Αλλά κάνει κακό και στην Αριστερά....

.....Όταν λοιπόν ρωτήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή, είπα όπως πάντα τη γνώμη μου: δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Δεξιάς ή του κ. Μητσοτάκη έχουν πρόβλημα και να πάμε στη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό.

Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου, μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Αυτό ομολογώ με αποξένωσε από την ομάδα. Γιατί η δήλωση μου είχε στόχο να υπερασπίσω την αριστερά. Σταμάτησα έτσι να συνυπογράφω κάποιες κοινές ανακοινώσεις. Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας».