Αν. Μέρκελ: «Αποφασιστικής σημασίας τεστ» για το μέλλον της Ευρώπης η μεταναστευτική πολιτική

Αν. Μέρκελ: «Αποφασιστικής σημασίας τεστ» για το μέλλον της Ευρώπης η μεταναστευτική πολιτική

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι η μεταναστευτική πολιτική αποτελεί ένα «αποφασιστικής σημασίας τεστ» για το μέλλον της Ευρώπης.

«Για εμένα, το ζήτημα του να γνωρίζουμε πώς θα προσεγγίσουμε το θέμα της μετανάστευσης συνιστά ενός είδους αποφασιστικής σημασίας τεστ για το μέλλον και τη συνοχή της Ευρώπης» επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Επιπλέον, όπως τόνισε η Άγγελα Μέρκελ, η Ευρώπη χρειάζεται μια ενιαία προσέγγιση που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα κάθε κράτους μέλους, σημειώνοντας ότι η Ιταλία δεν αισθάνεται ότι λαμβάνει επαρκή στήριξη από τα άλλα κράτη μέλη.

«Είναι πολύ, πολύ σημαντικό για εμένα η Γερμανία να μην ενεργεί μονομερώς, αλλά ό,τι κι αν κάνουμε να γίνεται μεθοδικά, σε συμφωνία με τους άλλους, επομένως να έχουμε μια πραγματικά ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση» είπε η Άγγελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

«Η Ιταλία υποδέχθηκε πολλούς πρόσφυγες και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό μοιάζει σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου, όμως η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ