Αν. Μέρκελ: Αποδίδω μεγάλη σημασία στις επιστημονικές συμβουλές για τον κορονοϊό

Αν. Μέρκελ: Αποδίδω μεγάλη σημασία στις επιστημονικές συμβουλές για τον κορονοϊό

Με τη φράση «είμαι φυσικός και συνεπώς ακολουθώ τις συμβουλές τις επιστήμης», σχολίασε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόσο τα νέα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της, όσο και τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο σημαντικό θεωρεί η ίδια να ακούγεται «η φωνή της επιστήμης» στον Λευκό Οίκο, η κ. Μέρκελ είπε «και μόνο από την εκπαίδευσή μου ως φυσικού, αποδίδω μεγάλη σημασία στις επιστημονικές συμβουλές και τις χρησιμοποιώ και η ίδια».

Η καγκελάριος τόνισε πάντως ότι δεν εκφράζει κάποια «πρόταση ψήφου» ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο ιός να επιβαρύνει υπερβολικά τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας», τόνισε σε άλλο σημείο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

«Το φως στην άκρη του τούνελ είναι ακόμη μακριά», προειδοποίησε η καγκελάριος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την κατανόησή της για τη δυσαρέσκεια των πολιτών. «Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή», επανέλαβε.

«Είναι μια δοκιμασία που όμοιά της δεν έχουμε ζήσει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για τέσσερις εβδομάδες «χωρίς πολλά από αυτά που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη».

Η ίδια δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν καλές προοπτικές για την έγκριση εμβολίου τους επόμενους μήνες, ενώ σημείωσε ότι οι φαρμακευτικές αγωγές κατά της Covid-19 είναι τώρα καλύτερες από αυτές που ήταν διαθέσιμες την άνοιξη.