Να μην υποχωρήσει η πολιτεία, να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα
Λοβέρδος για Κουφοντίνα

Να μην υποχωρήσει η πολιτεία, να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αυτό που πρέπει να γίνει 100% είναι να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε για το θέμα Κουφοντίνα ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Action 24.

Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να εκβιαστεί η δημοκρατία και τα όργανα της δικαιοσύνης της. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για κανέναν. Ο συγκεκριμένος έγκλειστος άλλα ζητούσε σε μια απεργία πείνας το 2015 κι άλλα ζητάει σήμερα και πάντως δεν μπορεί να ζητάει διακριτική μεταχείριση. Είναι κράτος δικαίου και εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες για όλους».

Και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο η Πολιτεία να υποχωρήσει. Η ιατρική φροντίδα πρέπει να παρασχεθεί. Και θέλω να άρω μια παρεξήγηση: Σταθερά το δικαστήριο των δικαιωμάτων του ανθρώπου έχει πει ότι το να δίνει υποχρεωτικά τροφή και νερό σε έναν που κάνει απεργία πείνας μπορεί είναι και βασανισμός. Αλλά όταν κινδυνεύει η ζωή του είναι υποχρέωση του εισαγγελέα και των γιατρών του να του δώσουν εκείνα τα μέσα που θα βοηθήσουν να μην χαθεί η ζωή του».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε: «Είναι αυτό μια αφορμή να λες ότι ο Τσίπρας είναι αυτόκλητος συνήγορος; Δεν θα το έλεγα. Θα έλεγα, όμως, ότι κάνει διακριτική μεταχείριση υπέρ κάποιων εγκλείστων. Κι αυτό προκαλεί πολλές απορίες για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΚΙΝΑΛ, για τις οποίες ο κ. Λοβέρδος έχει γνωστοποιήσει πως θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σύγκρουση, υπάρχει διάλογος», ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Άλλο να προκαλεί καθυστέρηση η πανδημία κι άλλο σκοπίμως να καθυστερείς τις εξελίξεις». Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα «ότι από τώρα μέχρι τον Νοέμβριο οκτώ μήνες μας χωρίζουν», ενώ δεν απέκλεισε να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών στο ΚΙΝΑΛ.