Αν. Κυβερνήτης Τέξας σε Φάουτσι: Δεν θέλουμε τις συμβουλές σου

Αν. Κυβερνήτης Τέξας σε Φάουτσι: Δεν θέλουμε τις συμβουλές σου

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ υποστήριξε ότι η πολιτεία του δεν έχει ανάγκη τις συμβουλές του κορυφαίου εμπειρογνώμονα της χώρας επί των μολυσματικών ασθενειών, Άντονι Φαουτσι.

Μιλώντας στο δίκτυο Fox News με αφορμή τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα στην πολιτεία του, ο Πάτρικ είπε "Ο Φάουτσι είπε ότι ανησυχεί για πολιτείες όπως το Τέξας που παρακάμπτουν ορισμένα πράγματα. Δεν ξέρει για τι μιλάει. Δεν έχουμε παραλείψει τίποτα."

"Το μόνο πράγμα που θα κάνω είναι να μην τον ακούω", πρόσθεσε ο Πάτρικ. "Έχει κάνει λάθος κάθε φορά, σε κάθε ζήτημα. Δεν χρειάζομαι πια τη συμβουλή του. Θα ακούσουμε πολλούς γιατρούς, αλλά όχι αυτόν", πρόσθεσε ο Πάτρικ.

Την ίδια ώρα, το Texas Medical Center (TMC) του Χιούστον ανακοίνωσε ότι η πληρότητα των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το 100%, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, και ότι το 28% των κλινών αυτών καταλαμβάνουν ασθενείς με την COVID-19.

Το Τέξας είναι μια από τις πρώτες αμερικανικές πολιτείες που προχώρησαν στο άνοιγμα της οικονομίας. Από 1ης Μαΐου τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν, αν και με μειωμένη πελατεία. Μπαρ, κομμωτήρια και κλινικές αισθητικής ακολούθησαν τις εβδομάδες που ακολούθησαν. Ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε τις αρχές να κάνουν πίσω στην άρση ορισμένων μέτρων.