Επικεφαλής λιβυκής Βουλής: Αν επέμβει ο Ερντογάν θα ζητήσουμε τη βοήθεια της Αιγύπτου

Αν επέμβει ο Ερντογάν θα ζητήσουμε τη βοήθεια της Αιγύπτου

Το ενδεχόμενο να ζητήσει η Βουλή της Λιβύης την επέμβαση του στρατού της Αιγύπτου άφησε ανοιχτό σήμερα ο επικεφαλής του σώματος Ακουίλα Σαλέχ Ίσα ενώπιον των Αιγυπτίων βουλευτών. 

Σύμφωνα με το Al Arabiya, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο για επίσημη επίσκεψη, μιλώντας ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, είπε ότι αν η Τουρκία επέμβει τελικά, τότε θα ζητήσει από το Κάιρο και τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι να συνδράμει τις προσπάθειές της στρατού υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ. 

Ο Σάλεχ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαϊέζ αλ Σαράντ, με το να καλέσει την Τουρκία μετατρέπει τη Λιβύη σε «οθωμανικό κράτος».

Οι δηλώσεις Σάλεχ έρχονται τη στιγμή που η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων μερών στην αφρικανική χώρα δείχνει να καταρρέει λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή της.  

Τα δύο αντιμαχόμενα μέρη υπέγραψαν κατάπαυση του πυρός την Κυριακή, αλλά στη συνέχεια κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι παραβίασαν τη συμφωνία.