ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Μπιλ Γκέιτς: Αν δεν αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, τα μεταναστευτικά κύματα θα αυξηθούν τρομακτικά

Αν δεν αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, τα μεταναστευτικά κύματα θα αυξηθούν τρομακτικά

Ο συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν τρομερές συνέπειες εάν ο κόσμος δεν επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το έτος 2050.

Μιλώντας στο "Fox News Sunday", με αφορμή το νέο του "Πώς να αποφύγουμε μια καταστροφή του κλίματος: Οι λύσεις που έχουμε και οι ανακαλύψεις που χρειαζόμαστε", ο Γκέιτς λέει ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο κόσμος να μεταβεί από τους 51 δισεκατομμύρια τόνους εκπομπών το χρόνο στο μηδέν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια για να αποφευχθεί η καταστροφή.

"Η μετανάστευση που είδαμε από τη Συρία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, η οποία ήταν και σχετιζόμενη με τη κλιματική αλλαγή, θα ωχριά μπροστά σε αυτό που θα δούμε αν δεν αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Τουλάχιστον δέκα φορές παραπάνω" δήλωσε ο Γκέιτς. 

"Δεν θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε ή να βγούμε έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού", είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι "το 2050 είναι η πιο ρεαλιστική ημερομηνία για τον κόσμο για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό."

"Είναι εντελώς μη ρεαλιστικό", δήλωσε ο μεγιστάνας για το στόχο του 2030, λέγοντας ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 χρόνια για να επιτευχθεί (ο στόχος).

Ο Γκέιτς απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος είπε ότι τα δεινά που αντιμετωπίζει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας κατά τη χειμερινή καταιγίδα τους ήταν αποτέλεσμα αποτυχιών της πράσινης ενέργειας, ιδίως του ανέμου.

"Αυτό δεν είναι αλήθεια", είπε ο Γκέιτς, λέγοντας ότι η έλλειψη ισχύος ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας να ξεπεραστούν τα συστήματα ισχύος. Είπε ότι ενώ οι ανεμογεννήτριες είναι μέρος αυτού, είναι δυνατόν να τις ξεπεραστούν, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση τους στη Βόρεια Ντακότα και την Αλάσκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ