Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 15:23

-A +A

Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο ο Χάρης Γεωργιάδης 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 15:23
Αμφισβητεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο ο Χάρης Γεωργιάδης 
-A +A

Για «παραδοξότητα» στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο με τις οποίες δεν συμφωνεί, έκανε λόγο ο Κύπριος υπουργός οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι απόψεις περί της αναγκαιότητας λήψης μέτρων δεν γίνονται αποδεκτές ούτε από το ΔΝΤ, ούτε από την Ευρωομάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην έκθεση της Κομισιόν σε συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η Κομισιόν βλέπει ότι υπάρχει υπερθέρμανση της οικονομίας και θεωρεί ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα για να αναχαιτιστεί η ανάπτυξη.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα το πράξουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύει η υπερθέρμανση για μια οικονομία που παρουσιάζει ανεργία της τάξης του 12%.

«Όχι μόνο δεν θα αναχαιτίσουμε την ανάπτυξη αλλά θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Κύπρος δεν έχει κληθεί, ούτε προγραμματίζεται να λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση της Κομισιόν η Κύπρος παραμένει υπερχρεωμένη και οι μακροοικονομικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθούν να υφίστανται παρά τη βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα