Αμερικάνος γερουσιαστής καλεί τον Τσίπρα να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Αμερικάνος γερουσιαστής καλεί τον Τσίπρα να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός γερουσιαστής και φιλέλληνας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημειώνοντας πως η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα απειλείται.

Σύμφωνα με επιστολή του γερουσιαστή προς τον πρωθυπουργό, που δημοσιεύει το hellasjournal.gr, «ο Μαδούρο κατέστρεψε κάθε δημοκρατικό θεσμό που απειλούσε τη δικτατορία του και έχει διαφθείρει το δικαστικό και πολιτικό σύστημα, έκανε νοθεία στις εκλογές, ενώ απαγορεύει οποιαδήποτε κριτική χρησιμοποιώντας βία».

Ο κ. Μενέντεζ - Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ - είναι ένας εκ των πολλών φίλων της Ελλάδας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, θεωρώντας τον εχθρό της Δημοκρατίας. 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής τονίζει ότι είναι σημαντικό η αρχαιότερη Δημοκρατία στον κόσμο να σταθεί δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας.

Αν συμβεί αυτό, υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό θα δείξει στο λαό, στον Μαδούρο και στους συμμάχους του, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα είναι μία δυνατή Δημοκρατία και στέκεται στην ορθή πλευρά της ιστορίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και από την αμερικανική για να ακολουθήσει τις χώρες της Ευρώπης που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό.