Αμερικανοί γερουσιαστές θα επισκεφθούν τη Μόσχα

Αμερικανοί γερουσιαστές θα επισκεφθούν τη Μόσχα

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγές στην Μόσχα και την Ουάσιγκτον γράφει σήμερα ότι στο διάστημα 30η Ιουνίου -5η Ιουλίου θα επισκεφθούν τη Μόσχα Αμερικανοί γερουσιαστές.

Στις 17 Ιουνίου η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post είχε γράψει ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ρωσία Τζον Χάντσμαν προετοιμάζει επίσκεψη Αμερικανών γερουσιαστών στη Μόσχα. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα στην αντιπροσωπεία θα είναι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές από την Αλαμπάμα, την Λουζιιάνα και την Βόρειο Ντακότα.

Τελευταία φορά που επρόκειτο να επισκεφθούν την Μόσχα Αμερικανοί γερουσιαστές ήταν τον Δεκέμβριο του 2017, ωστόσο οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν τότε να δώσουν βίζα στην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Τζόαν Σάιν, η οποία είναι γνωστή για την αντιρωσική της ρητορική.

Η Μόσχα μάλιστα τη συμπεριέλαβε στο κατάλογο των αντικύρωσεων που είχε υιοθετήσει κατά των ΗΠΑ. Μετά το συμβάν αυτό δύο ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αρνήθηκαν να επισκεφθούν την Μόσχα, με αποτέλεσμα η επίσκεψη των Αμερικανών να μην γίνει.