Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος: Επιτακτική ανάγκη η συνεργασία Τραμπ με Μπάιντεν για τον κορονοϊό

Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος: Επιτακτική ανάγκη η συνεργασία Τραμπ με Μπάιντεν για τον κορονοϊό

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση Τραμπ να συντονιστεί με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν και να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

"Δεν υπάρχει στιγμή να χάσουμε. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο κομμάτι της πανδημίας όπου οι νοσηλείες αρχίζουν να ανεβαίνουν εκ νέου", τόνισε η Πρόεδρος του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Σούζαν Μπειλι, σε συνέντευξή της στο CNN.

"Είμαστε ήδη σε μια έξαρση, και αν δεν περιορίσουμε τον κορονοϊό, θα δούμε ακόμα περισσότερους θανάτους. Είναι σημαντικό να κοινοποιούνται όλες οι πληροφορίες. Γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη βάζουν τη ζωή τους στη πρώτη γραμμή κάθε μέρα για να προσπαθήσουν για να σώσουμε ζωές. Και χρειαζόμαστε τους ηγέτες μας να συνεργαστούν, ανεξάρτητα από το κόμμα", δήλωσε η Μπέιλι.

Ο Τζο Μπάιντεν σχολιάζοντας χθες τις προσπάθειες του Τραμπ να μπλοκάρει τη μετάβαση, είπε "Πώς εμβολιάζουμε πάνω από 300 εκατομμύρια Αμερικανούς;  Είναι μια τεράστια, τεράστια, τεράστια δέσμευση. Αν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό, μας αφήνει πίσω από έναν μήνα... Άρα είναι σημαντικό να υπάρχει συντονισμός τώρα", συνέχισε.