Αμερικανικό στρατιωτικό το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Αμερικανικό στρατιωτικό το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο Αφγανιστάν ήταν ένα μικρό στρατιωτικό αεροπλάνο, ενώ το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την συντριβή, που την ευθύνη έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από εχθρική ενέργεια. Η μία από αυτές τις πηγές είπε ότι πιστεύεται πως στο αεροπλάνο επέβαιναν λιγότεροι από 10 άνθρωποι.

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

«Αμερικανικό βομβαρδιστικό E-11A συνετρίβη σήμερα στην επαρχία Γάζνι, στο Αφγανιστάν», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ. Το βομβαρδιστικό E-11Α είναι αεροσκάφος υποστήριξης των αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εξοπλισμένο με επικοινωνιακό υλικό μεγάλης αξίας.

«Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια της συντριβής αλλά δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι αυτή προκλήθηκε από εχθρικά πυρά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, τον ισχυρισμό ότι οι ίδιοι κατέρριψαν το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα στην περιοχή Γκάζνι του Αφγανιστάν και ότι μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, προέβαλε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη... στην επαρχία Γάζνι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε από την πλευρά του ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκε στις αφγανικές δυνάμεις, μετέδωσε το Reuters, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «το αεροπλάνο πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών και καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι»

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, ανακοινώνοντας τη συντριβή του αεροσκάφους ανέφερε ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση.

Διαβάστε ακόμα: Aφγανιστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 83 επιβαίνοντες

Φωτογραφία αρχείου AP Photo