Αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν συνάντηση στελεχών της αλ Κάιντα στη Συρία

Αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν συνάντηση στελεχών της αλ Κάιντα στη Συρία

Μια επιδρομή των αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην βορειοδυτική Συρία έπληξε χθες την τοποθεσία συνάντησης ανώτερων στελεχών του Μετώπου Αλ Νόσρα, του στρατιωτικού βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, στην οποία το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αμπού Φιράς αλ Σούρι ήταν παρών, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να εξετάζει αν ο αλ Σούρι σκοτώθηκε στην επιδρομή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, ενώ αρνήθηκε να αναφέρει αν ο βομβαρδισμός διεξήχθη από επανδρωμένα ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Θεωρούμε ότι ο (αλ Σούρι) ήταν παρών στην συνάντηση και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε αν απομακρύνθηκε από το πεδίο μάχης», δήλωσε ο Κουκ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε χθες αναφορές σε ιστότοπους ότι ο Αμπού Φιράς σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση σε ένα χωριό βορειοδυτικά της πόλης Ιντλίμπ. Μαζί του βρίσκονταν τουλάχιστον άλλοι 20 μαχητές, ανάμεσα τους και ξένοι τζιχαντιστές, είπαν αντάρτες καιτο Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ