American Airlines και Cathay Pacific αναστέλλουν πτήσεις τους σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα

American Airlines και Cathay Pacific αναστέλλουν πτήσεις τους σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα

Η American Airlines, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς και από το Χονγκ Κονγκ, ενώ η Cathay Pacific αναστέλλει το 90% των πτήσεων προς την ηπειρωτική Κίνα, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Εξάλλου, σήμερα το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, τη δεύτερη τέτοια περίπτωση εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Εκπρόσωπος της American Airlines δήλωσε ότι η αναστολή των πτήσεων του Χονγκ Κονγκ προς και από το Λος Άντζελες και το Ντάλας θα ισχύσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σε πτήσεις και πολίτες που έχουν επισκεφθεί την ηπειρωτική Κίνα και τέθηκαν σε ισχύ προχθές, Κυριακή, δεν έχουν επηρεάσει το Χονγκ Κονγκ. Την Παρασκευή, η American Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από την ηπειρωτική Κίνα έως τις 27 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific σχεδιάζει να μειώσει κατά 30% τη δυναμικότητά της τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένου του 90% περίπου των πτήσεών της στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Αουγκούστους Τανγκ.

Ο Τανγκ δήλωσε στο προσωπικό του ότι η εταιρία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και θα προσαρμόσει εκ νέου τη δυναμικότητά της, εάν χρειαστεί. «Αυτές οι περικοπές είναι προσωρινές και είναι αποτέλεσμα των εμπορικών και επιχειρησιακών συνθηκών αυτή τη στιγμή καθώς και των προβλέψεων για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP